Autós családi utazáskor sem kell lemondani az aktív kikapcsolódásról

A nyaralás, telelés, akármilyen kikapcsolódás megszervezése – különösen a nagyobb családok esetében –, egyáltalán nem könnyű feladat. Nem csak a csomagolnivalók listája, de a mindenkinek megfelelő programok felmérése, megszerevezése is éppen elég nagy kihívást jelent.
Autós családi utazáskor sem kell lemondani az aktív kikapcsolódásról

Azoknak a családoknak, akik szeretik az aktív kikapcsolódást, egy óriási segítség lehet ilyenkor a kerékpártartó autóra szerelhető változata. Több típussal is találkozhatunk, ezek közül az egyik legnépszerűbb a vonóhorogra rögzített típus, amivel egyszerűen és gyorsan szállíthatjuk a bicikliket. Ezzel a megoldással a családi utakon is könnyebben találunk programot, hiszen bármikor lecserélhetjük a négy kereket kettőre.

Attól sem kell tartanunk, hogy parkoláskor esetleg valaki szemet vet a biciklinkre és magával viszi, hiszen a kerékpártartó kellően biztonságos, és jól rögzíti a kerékpárokat. A vonóhorogra szerelt kerékpártartó 2-4 bicikli szállítására alkalmas, de a nagy csomag ellenére sem kell attól tartanunk, hogy kitakarná az autó világítását.

Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk beszerezni egy kerékpártartót az autónkra, akkor azt érdemes átgondolnunk, hogy milyen gyakran használjuk majd ezt a kiegészítőt, illetve hány biciklit szeretnénk vele szállítani. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen típusú az autónk, hiszen ezek függvényében tudjuk majd kiválasztani a számunkra legideálisabb kerékpártartót, ami alapvetően három típusban elérhető.

Léteznek az autó tetejére szerelhető változatok, az autó hátsó ajtajára illeszthetőek, de ahogy említettük, a vonóhorogra szerelt típus is lehet a megoldás bizonyos helyzetekben, és közben attól sem kell tartanunk, hogy a kerékpártartó elzárja a csomagokat előlünk. Az autósok egyik legnagyobb félelme, hogy vezetés közben elhagyják a rögzített bicikliket, de ettől sem kell tartani, hiszen bár könnyen kezelhető rendszerről van szó, annál tartósabb megoldást kínál. Ez egy olyan egyszerű autós felszerelés, aminek nagy hasznát vesszük tavasztól őszig. Jócskán megkönnyíti a családi utak tervezését, de kétségtelenül ki is szélesíti a lehetőségek sorát.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Hogyan használd autóban az ózongenerátort?

Hogyan használd autóban az ózongenerátort?

Mire jó egyáltalán egy ózongenerátor? Mutatjuk.

Autókárpit tisztítása egyszerűen és hatékonyan - Kárpittisztító gép segítségével!

Autókárpit tisztítása egyszerűen és hatékonyan - Kárpittisztító gép segítségével!

Az autók mindennapos munkaeszközök, amelyek a folyamatos használat során veszítenek eredeti szépségükből.

Új Mercedes E osztály

Mercedes-Benz E kupé és kabriolet - Ledobott ráncok

Megújult a Mercedes E osztály, különleges kormányt is kapott